De juiste kat kiezen

Datum: 02-12-2016 00:00:00
Categorie: Katten nieuws

Veel kattenliefhebbers vragen zich af of het beter is om een of meerdere katten te houden. Deze beslissing hangt af van het kattensoort.

Sommige katten hebben graag gezelschap, terwijl anderen graag alleen zijn of met mensen. Als u het meerendeel van de dag buiten huis bent kunt u overwegen om twee katten te namen. Zo kunnen ze elkaar gezelschap bieden terwijl je buiten de deur bent. Kittens die samen opgroeien blijven meestal een leven lang vrienden. Hierbij is het belangrijk te onthouden dat een oudere kat eerder een kitten accepteert dan een oudere kat.

Natuurlijk kun je ook overwegen om meer dan twee katten te nemen. Het aantal katten dat u op kunt nemen hangt af van een aantal factoren. Hierbij moet je rekening houden met de grootte van je huis,  vrije tijd en de mogelijkheden die uw uw katten kunt bieden. Net zoals mensen hebben katten zo nu en dan hun eigen ruimte nodig.

Als richtlijn voor het aantal katten dat je in huis kunt nemen kunt u denken aan het aantal kamers per dier, een dier per kamer. Of het aantal beschikbare handen in je huishouden, die de katten kunnen aaien.

Verder houden katten er niet van hun kattenbak met anderen te delen. Je doet er daarom verstandig aan om elke kat in uw huishouden een eigen kattenbak aan te bieden.