Kattenvoer kiezen

Datum: 10-01-2017 00:00:00
Categorie: Katten nieuws

Welk kattenvoer is geschikt voor mijn kat?

Het juiste kattenvoer herkennen is niet zo moeilijk. Maakt u zich geen zorgen, hiervoor is geen analyse-apparaat of zelfs een laboratorium apparatuur nodig. Is de meeste gevallen is het etiket op de verpakking al voldoende om de informatie te vergaren die je nodig hebt.

Kijk als eerste naar de ingrediënten. De kat is een carnivoor en heeft vooral vleesvoeding nodig om gezond te blijven. Ze heeft slecht ca. 5 procent aan plantaardige ingrediënten nodig. Aangezien de voedingsmiddelen, volgens de voedingsmiddelenwet, gesorteerd moeten worden aflopend op gewicht zul je vlees bovenaan de lijst vinden. Bij droogvoer voor katten komt daar nog bij dat vers voer na het productieproces 75 procent in gewicht afneemt. Houd er, bij vers voer, dus rekening mee dat het aandeel vlees minder kan zijn dan op de verpakking beschreven.

Ook taurine is belangrijk voor je kat. Het lichaam van je kat het aminozuur taurine niet zelf vervaardigen. Taurine is essentieel voor vele metabolische processen in het lichaam van de kat. Een tekort kan leiden tot blindheid, onvruchtbaarheid, groeistoornissen, spinale misvormingen en aandoeningen van het immuunsysteem alsmede een verstijving van de hartspier. Het is daarom belangrijk dat uw kat voldoende taurine binnen krijgt. Het is aanbevolen dat je kat ten minste 200 mg taurine dagelijks inneemt via de voeding - veel afgewerkte voedingsmiddelen bevatten namelijk te weinig taurine.